In Vrindavan had  het opvangtehuis te kampen met regenoverlast, lekkage en  van het niet goed gebouwde dak
Het dak is inmiddels gerepareerd. Dit houd in dat er een dak op het oude dak is gebouwd. Een dak op een dak, een ijzeren balk is weggehaald en voorzien van een grotere ijzerenbalk. Het gebouw was beveiligd met bamboe balken.
De angst was zeer groot dat het gebouw zou neerstorten.
Het muur van het dak is ook weggehaald. Op het ogenblik is men bezig om de muur van het  dak te bouwen en daarna te metselen.
Waarschijnlijk zal dit twee weken duren, als het weer het toe laat, het koud in Vrindavan.
Het heeft twee keer heel hard geregend en in de naam van de Allerhoogste was/is er geen lekkage gekonstateerd.

Het opvangtehuis heeft diverse kleine dingen bijna rond, er is gas aangesloten, een gaspit is gekocht, inviter (als licht wegvalt neemt dit automaitisch over) is aangesloten twee geizer een in badkamer en keuken, een grootlamp is boven op het dak geplaatst voor bewoners in de omgeving, omdat men toch wel jaloers reageren, wij hebben prive licht aangesloten, enkele pannen ,potten en bestek, koelkast, wasmachine, 3 bedden voor de verzorgers, 15 baby schommelbedjes, marassen, onderleggers, dekentjes, waskommen, johnson proukten, enkele pampers, kantoorruimte heeft twee bureaus en stoelen, 8 plastieke stoelen en twee tafels, 3 zitstoel in een, een tweepersoonsbed, een groottafel hebben wij laten timmeren en keuken kastdeuren, baby kleren, een trap, er hangt een grootnaambord voor de deur, een op straat en een op de hoofdweg, met aanduiding waar het opvangtehuis zich bevindt, pamfletten zijn de deur uit gegaan, met daarop vermeldt waar de baby's afgegeven kunnen worden, een schrijfbord is gekocht om buurtkinderen huiswerkbegeleiding te geven. Ondanks de angst zijn wij gewoon door gegaan met het geven van huiswerkbegeleiding. Kinderen die niet op school gaan, helpen wij bassisbegrippen bij te brengen en voorzien hun in schooltassen met inhoud, kleding etc. Daarna worden zj ingeschreven op openbare school.
Wij hebben een waterzuiveringsapparaat uit Nederland  gedoneerd gekregen. Het water is zeer zoutig in Vrindavan en omgeving. Eerst hadden wij 250 liter water per uur kunnnen krijgen, dit ging te langzaam  energie rekening ging gigantisch omhoog. Van de week is van 250 lliter aro water naar 500 liter water verhoogd, dit kostte 24000 rs. Eveneens hebben wij een kleine aro apparaat in de keuken voor drinkwater, dit kostte 7000 rs. De schade die wateroverlast teweeg had gebracht in het gebouw is inmiddels hersteld.
Op het ogenblik is een timmerman bezig om in alle kamers kasten te maken.
Wij hebben een ambulance, een jaar verzekering, een tas met medicijnen voor de ambulance en 2000 rs. voor benzine gedoneerd gekregen, uit Bihar.
De straat met name aan de voorkant is verhoogd met zand. De voordeur moet naar de buitenkant geplaatst worden, zodat de ambulance binnen en naar buiten kan rijden.
Dit betekent dat wij in dorpen kunnen gaan om het opvangtehuis te promoten.

Het wachtten is op baby's en dan kan een beroep op de overheid gedaan worden voor donatie/subsidie. Er is/zijn geen mensen die vrijwillig willen werken, begrijpelijk het leven is keihard in Vrindavan.

Voor alle duidelijkheid vanaf 2013 heeft de stichting besloten om uitgaven te maken, omdat sponsoren het moeilijk hebbe

Het adres van beide grond is.Kantoorpand/eerste opvang: Sariswati Vihar (Village) Sunrakh, Vrindaban Mathura U.P. East 45 feet, West 45 feet, North 60 feet en South 60 feet. Ofwel 250,83 square meter. Khasra no 985. Sunrakh dorp ligt in het centrum van Vrindaban. De originele naam is Vrindaban.

De tweede grond ( is gekocht in 2009) waar het uiteindelijke kinderopvangtehuis moet komen, deze ligt 7 kilometer verwijderd van het centrum. Mohalta Village, Mauza Bheem Khadar, Tehsil Mant Distrikt (distt), Mathura U.P. East 129 feet, West 129 feet, North 140 feet en in South 69 feet. Ofwel 1497,83 square yard, khasra (property) nummer 64 A.

Helaas is deze plaats ook getroffen door een overstroming.

Vriendelijke groet,